top of page

Refleksion og evaluering

Evaluering

Var det for nemt/svært?
- Vi følte at vi kunne have bygget mere på legen, men børnene havde svært ved at holde fokus i længere tid, så derfor valgte vi i stedet at fokusere på gentagelsen i legen. Havde vi mulighed for at lege det igen med de samme børn, ville vi starte med en højere sværhedsgrad, også fordi de nu kender legen. 


Var der for lidt/for mange børn med?
- Vi føler at det var tilpas med 6 børn. Alle fik lov til at komme i spil, og føle de blev hørt. Spillet kan spilles med flere børn, eller for den sags skyld færre, men det er en vurdering fra børnegruppe til børnegruppe.


Var vi nok voksne/var vi for mange voksne?
- Vi oplevede, at en enkelt voksen til denne børnegruppe var tilstrækkelig. Men man må se på antallet af børn i gruppen, også her vurdere, hvor mange voksne der skal til at matche gruppen.


Var billederne genkendelige for børnene?
- Vi oplevede de kunne genkende mange af billederne, men i og med at vi selv havde tegnet billederne, var der enkelte de havde lidt svært se hvad var, eller de gav måske et andet bud på hvad det lign. som ikke lige var det ord vi ledte efter. Vi valgte også at gennemgå billederne med dem, netop for at opnå en fælles forståelse for hvad der var på billederne. 


Var tidsrammen tilstrækkelig?
- Ja, vi kunne ikke holde børnegruppen længere end det vi havde afsat tid til. 


Kunne man ændre gruppesammensætningen?
- Vi oplevede der var en god dynamik i gruppen, ved at der både var drenge og piger. Havde det været en gruppe kun med piger, eller kun med drenge, forventer vi at vi villet have oplevet en anderledes dynamik i gruppen og et anderledes sammenspil børnene imellem. 


Skulle de studerende have andre roller?
- De roller der var tildelt fungerede rigtig godt og gav spillet en god dynamik.


Var der noget vi kunne have gjort anderledes?
- Vi ville gerne have haft mulighed for at kunne lave aktiviteten med de samme børn over flere gange. Vi ville her have haft mulighed for at udnytte alle spillebrikker og derved opnå en større læring for børnene.

 

Kom vi i mål? 

Vi følte faktisk de opnåede vores mål, da de forstod ordrerne og hvordan de skulle sættes sammen, men det er svært at vide på så kort tid, om de også mestrer at bruge ordrerne og deres sammensætninger, da det kræver mere gentagelse og flere observationer.

 

 

 

 

Selve planlægningen af vores arbejdsuge var vi gode til at aftale, og blev hurtigt enige om en plan omkring hvilket tidsrum og hvilke dage vi skulle arbejde i/på. Vi mødtes efter timen omkring info af opgaven og fik booket et arbejdsrum, så vi havde en god platform til at udarbejde vores aktivitet.

Vi var gode til at skabe et overblik over, hvad der skulle laves de forskellige dage. 


Vi fik skabt en god kontakt med daginstitutionen, som var gode til at melde hurtigt tilbage, hvilket gjorde det lettere for os, at komme videre med vores aktivitet. 


Refleksion omkring aktiviteten
Var det i et praktik forløb havde det været oplagt at køre et tema omkring spillebrikkerne. Hænge dem op på stuen inden man skulle bruge dem i aktiviteten, for at børnene havde en chance for se billederne og få kendskab til dem forud for aktiviteten. 


Hvis man havde mulighed for det, kunne det være en god ide at inddrage børnene i forberedelsen af spillet, således at de måske var med til at lave/tegne brikkerne og med til at bestemme de forskellige ordsammensætninger. 


Det ville være interessant at se hvordan en aldersopdelt udførelse af spillet ville være. At sammenligne den mindste gruppe med den ældste gruppe, og undersøge hvad de opnår ved spillet.

Refleksioner 

© 2023 by Art School. Proudly created with Wix.com

  • c-facebook
bottom of page